Korisnici penzije će svoju prijavu za dobijanje Penzionerske kartice moći da podnesu u više od 1.500 poslovnica pošta širom Srbije, najavio je Republički fond PIO. 

Positive senior man in eyeglasses showing thumbs up and looking at camera

Foto: Pexels

Povodom promovisanja nove usluge, direktor Fonda PIO Relja Ognjenović, zahvalio je Pošti Srbije na iskazanoj zainteresovanosti da se uključi u projekat Penzionerske kartice koju izdaje RF PIO.

– Bogatiji smo za 1.500 poslovnica, mesta na kojima će naši penzioneri moći da se prijave za novu Penzionersku karticu i to je nastavak dobre prakse, saradnje sa državnim preduzećima, lokalnim samoupravama, gde smo našim penzionerima omogućili da u svom mestu, u svojoj mesnoj zajednici, u svojoj pošti, iskoriste mogućnost da se prijave za Penzionersku karticu nove generacije – rekao je Relja Ognjenović.

On je naveo da je RF PIO potpisao više od 350 sporazuma sa različitim državnim institucijama i privatnim sektorom. Podatak da se do sada 660 hiljada penzionera prijavilo za Penzionersku karticu nove generacije govori da je inicijativa predsednika Srbije pun pogodak. Penzionerske kartice su jedan od nacionalnih interesa koji je Pošta Srbije prihvatila i podržala.