Сви грађани Србије који приме макар и прву дозу вакцине у Србији до данас имају право на финансијску помоћ државе у износу од 3.000 динара. Пријава за ову новчану помоћ почиње сутра 1. јуна. Последњи дан за пријаву је 15. јун, а новац ће бити уплаћен на рачуне у другој половини јуна.

Foto: RTV Biser

Оно што је најважније у случају да желите ових 3.000 динара од државе, јесте да сте закључно са данашњим даном вакцинисани макар једном дозом било које од доступних вакцина у Србији. Дакле, сви који се вакцинишу после тог датума, немају право на помоћ.

Што се тиче пријаве, процедура је организована на исти начин на који смо се ове године пријављивали за 60 евра и прошле за 100 евра. Пријава ће бити могућа на два начина: онлајн преко сајта Управе за трезор; и телефонски, на број телефона који ће бити објављен уочи 1. јуна када пријава почиње.

Дакле за пријаву за 3000 динара вам је потребан: ЈМБГ, број личне карте и назив банке у којој имате отворен рачун. Уколико немате рачун у банци, у пријави је потребно само навести назив банке и рачун ће вам бити аутоматски отворен.

Пензионери не треба да се пријављују за ту врсту помоћи, али да је потребно да се пријаве корисници социјалне помоћи.

Извор: блиц