Poznati bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 78. godini života, javlja Dnevnik.hr.

Vest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba. Glumcu je nedavno bio dijagnostikovan rak pluća, a nedavno je bio otpušten iz bolnice, te je bio u svom domu u Zagrebu. Iz kuće nije izlazio zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

Mustafa Nadarević je rođen u Banjaluci 1943. godine, a iako je radio i živeo u brojnim gradovima u regionu, najveći deo života je proveo u Zagrebu.

Karijeru je započeo u Zagrebačkom pozorištu mladih, a 1969. godine je postao i član Drame Hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu. Glumio je u brojnim predstavama, a filmsku je karijeru započeo krajem osamdesetih godina.

U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Publiku je najviše osvojio ulogom Izeta Fazlinovića u seriji „Lud, zbunjen, normalan“.

Mustafa je u januaru ove godine progovorio o svom iskustvu s borbom sa zloćudnom bolesti, no tada se dobro osećao i stanje mu je bilo bez dodatnih komplikacija.

Početkom marta je u Sarajevu počeo da snima nove epizode serije „Lud, zbunjen, normalan“, koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto. Mustafa se nakon toga vratio u Zagreb.

Izvor: N1