Glumac Borivoje Bora Kandić umro je u Beogradu u ponedeljak uveče, potvrđeno je iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Kandić je bio poznat po ulozi mladog Vuka Karadžića u TV seriji Vuk Karadžić reditelja Đorđa Kadijevića (1987).

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je od 1986. do 1997. godine.

I pre toga ostvario je nekoliko uloga u JDP-u: Kolubarska bitka Dobrice Ćosića u režiji Arsenija Jovanovića, Zli dusi F. M. Dostojevskog u režiji Steve Žigona, Mali princ Antoana de Sent Egziperija u režiji Karlosa Medine i Lova Džoa Ortona u režiji Nenada Ilića.

Igrao je u predstavama: Rodoljupci Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača, Dom Bergmanovih Nenada Prokića u režiji Nevenke Janać, Seobe Miloša Crnjanskog u režiji Vide Ognjenović, Gospođa Kolontaj Agnete Plejel u režiji Ivane Vujić, Ruženje naroda u dva dela Slobodana Selenića u režiji Dejana Mijača, Šta to Kabuš pogrešno radi Maksa Friša u režiji Olge Savić, Valjevska bolnica Dobrice Ćosića u režiji Dejana Mijača, Žak ili Pokornost Ežena Joneska u režiji Nikite Milivojevića, Sumnjivo lice Branislava Nušića u režiji Nikole Simića, Mario i mađioničar Tomasa Mana u režiji Nikite Milivojevića, Ne očajavajte nikad Branislava Nušića u režiji Miroslava Belovića, Vesele žene vindzorske Vilijama Šekspira u režiji Branka Pleše i Tergovci Emanuela Kozačinskog u režiji Vide Ognjenović.

Igrao je i na drugim pozorišnim scenama (Banditska balada, SNP Novi Sad, Srpska drama, Zvezdara teatar), u televizijskim serijama (Kraj dinastije Obrenović, Srećni ljudi, Mali kućni grafiti, Seljaci, Greh njene majke) i filmovima.

Autor: RTS