Predstava „Umorni“, po tekstu Nebojše Romčevića, režiji Fuada Tabučića, a u izvođenju Pozorišta „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac, u konkurenciji pozorišta iz Toronta, Velike Plane, Crvenke, Sente i Mišara, proglašena je za najbolju po oceni stručnog žirija na festivalu „Martinovi dani“ u Bogatiću, a Nataša Rokvić, za najbolju glumicu festivala, za ulogu Rade u ovoj predstavi.

Ovogodišnji Martinovi dani u Bogatiću održani su u onlajn formi zbog aktuelne epidemiloške situacije.

Petrovačkom pozorištu “Bata Bulić” pripala je nagrada za afirmaciju dramskog amaterizma.

Osim požarevačkog pozorišta, na programu festivala “Dani Milivoja Martinovića Martina 2020” našli su  se i “Teatar 10 s’ Lukačem” (Toronto, Kanada), sa komadom „Igrajući žrtvu“, adaptacija i režija Aleksandar Lukač, Pozorište “Stevan Sremac” (Crvenka), predstava „Bog“, adaptacija i režija Petar Jovanović, Centar za kulturu “Masuka” (Velika Plana), predstava „Devojka modre kose“, adaptacija i režija Miloš Jagodić, Omladinsko pozorište “Vožd” (Mišar), predstava „Laža i paralaža“, u režiji Dušana Simića, Kamerna scena “Miroslav Antić” (Senta), predstava „Epitaf“, u režiji Branka Vučetića.

Nataša Rokvić, dobitnica nagrade za najbolju glumicu festivala, Bojan Nikolić, organizator Pozorišta „Milivoje Živanović“ CZK Požarevac i Galina Perić, dir. CZK Požarevac

Autor: RTV Biser, Foto: Bojan Nikolić