U nedelju, 18. juna 2023. godine, na Srebrnom jezeru u Velikom Gradištu, održava se Olimpijski triatlon Kup trka Srpskog triatlona na Srebrnom jezeru u organizaciji Sportskog udruženja 11Tri, u saradnji sa Sportskim Savezom Opštine Veliko Gradište, Opštinom Veliko Gradište, Triatlon savezom Beograda, Srpskom triatlonskom unijom, Ministarstvom omladine i sporta RS.

man in blue shorts running on water during daytime

Foto: Unsplash

„Srpsko more“ uvek aktuleno i beskrajno atraktivno svojom lepotom, čistotom, posebnošću u svoje naručje prigrliće i najbolje srpske triatlonce. Prvo takmičenje u sezoni 2023. za čelične atlete koji nas uvek i iznova svojom sportskom misijom podsete da je ljudska izdržljivost beskonačna, ali da mora biti obojena hrabrošću i
upornosti.

Takmičari će imati zadatak da, u okviru trke, sa početkom u 10:00 časova, pređu distance od 1.5 km plivanja, 40 km bicikla i 10 km trčanja, u skladu sa pravilima organizacije takmičenja propisanim od strane ITU/ETU/STU. Ova trka je idealna za testiranje izdržljivosti i postavljanje ličnog rekorda.

Na putu ka cilju učesnicima ovogodišnje trke punu podršku pružaju Nike i MaxBet.

Uz takmičare je i Gala – Mineral lepote, iliti silicijum – dioksid, osnovna je karakteristika Aqua Gala vode koja je ujedno i potpuno prirodan proizvod za lepotu.

Zbog organizacije trke obustava saobraćaja će biti od 9:30 do 15:30 u sledećim delovima grada:
– Jezerska ulica od raskrsnice sa Šetalačkom preko nasipa do Zatonjske brane, od 9:30 do 15:30
– Od restorana ‘Kod Brke’ do raskrsnice Gradištanske i Ritske ul. , od 11:00-13:50
– Od restorana ‘Kod Brke’ do ‘Boatel Copacabana’, od 14:00-15:20