Glumci pozorišta „Milivoje Živanović“ Centra za kulturu Požarevac, po ugledu na svoje kolege glumce –amatere i profesionalce, pa i ostale javne ličnosti u svetu i kod nas, odlučili su da obraduju svoju publiku putem interneta. Kako su, inače, glumci vični recitovanju, požarevački glumci su snimili pesmu „Uskršnja zvona“ Sergeja Jesenjina kojom čestitaju uskršnje praznike.

S obzirom na to da većina njih radi od kuće, kao i da, poštujući mere u borbi protiv korona virusa, svoje vreme tokom policijskog časa koriste za svakodnevnu internet komunikaciju, gde se, na sebi svojstven način, druže dok se ne stvore uslovi da se vrate svojoj publici.

U trenutku kad je proglašeno vanredno stanje i kad su otkazana sva kulturna dešavanja, pozorište „Milivoje Živanović“ je u skladu sa donetim merama, otkazalo svoja gostovanja po Srbiji, a čekali su ih veoma značajni nastupi. Uspeli su da izvedu premijeru nove prestave „Umorni“, Nebojše Romčevića, u režiji Fuada Tabučića, kao i da učestvuju na festivalu „Milivojev štap i šešir“ u februaru.

Zato su ovih dana odlučili da se pojave pred svojom publikom na način koji je ovih nedelja aktuelan. Pesmom Sergeja Jesenjina „Uskršnja zvona“ čestitaju najradosniji praznik Uskrs sa verom u brz povratak u redovne tokove.

A, dok se ne vrate na scenu i pred publiku, glumci vam preporučuju da pogledate neke od predstava ovog pozorišta iz predhodnih sezona, kao i novu „Umorni“, na YouTube kanalu Centra za kulturu Požarevac

Do narednog susreta, nadamo se u nekoj od pozorišnih sala, zdravlje, sreću i ljubav žele vam glumci pozorišta „Milivoje Živanović“ Požarevac.

Autor: RTV „Biser“