Nekoliko modela fleksibilnih mobilnih telefona već se nalaze na tržištu. Međutim, još uvek smo daleko od ispunjenja najava da će ovakav tip telefona biti široko rasprostranjen. Jednostavno, modeli ili su preskupi, ili su korisnici sumnjičavi prema izdržljivosti šarki.

b92

Sada smo, po svemu sudeći, dobili i jednog neočekivanog „igrača“ na velikom i još uvek prilično neistraženom tržištu savitljivih telefona, prenosi portal Let’s Go Digital.

Svetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) primila je i odobrila dizajn za savitljivi mobilni telefon koji je podneo poznati brend računara – HP. Na osnovu fotografija koje smo mogli da vidimo, njihov patent dosta liči na Samsung Galaxy Z Flip, uz neka inovativna rešenja za lakše otvaranje/zatvaranje telefona.
Trebalo bi da budemo oprezni, međutim, pri ovakvim prognozama, ponajviše zbog dve stvari.

Prvo, HP, ukoliko napravi telefon, ne mora da u njega „ubaci“ nužno i sve elemente koje su patentirali. Drugo, i još važnije, ovo nije nikakva garancija da će HP zaista i napraviti savitljivi telefon. Možda su samo hteli da osiguraju svoj patent, kako niko drugi ne bi mogao da koristi rešenja koja su iz HP-a smislili.

Izvor: b92