Članovi Udruženja likovnih stvaralaca „Milena P. Barilli“ u saradnji sa PU „Ljubica Vrebalov“ radili su na projektu oslikavnja zidanih ograda vrtića „Duško Radović“ i „Bambi“ u Požarevcu.

Ideja za oslikavanjem zidanih ograda u dvorištima vrtića je potekla od Nenada Popovića, likovnog stvaraoca. Prošle godine su oslikani zidovi vrtića „Duško Radović“ sa motivima iz Radovićevih pesama, a ove godine nacrtani su murali na zidovima u dvorištu vrtića „Bambi“. Kako kaže Popović, projekat će biti nastavljen naredne godine i u drugim predškolskim ustanova, jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju.

Na slikanju murala radili su Desanka Stanojević, Mileva Bratić, Tina Leposavić, Slađana Milovanović, Ljiljana Ranisavljević, Marica Milosavljević, Svetlana Rakić, Violeta Kevro, Ana Stojković, Nenad Popović, Dimitrije Popović.

Cilj slikanja murala na zidanoj ogradi dvorišta vrtića u Požarevcu je da se prostor u kojem borave mališani oplemeni i ulepša im dvorište.

„U narednom periodu svaki vrtić će na platnu veličine 1×1,20 naslikati nešto i mi ćemo spremiti, takođe, radove na 10 platna i to ćemo za novogodišnje praznike pokloniti Opštoj bolnici u Požarevcu“, rekao je Nenad Popović, slikar, član ULIS „Milena P. Barilli“.

Tatjana Lončar, direktorka PU „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu se zahvalila na saradnji sa ULIS-om i na prelepim muralima i rekla je da će decembru biti organizovana izložba slikarskih radova dece iz vrtića i članova ULIS-a „Milena P. Barilli“, nakon čega će slike biti poklonjene požarevačkoj bolnici.

 

 

Autor, foto: RTV Biser