Grad Požarevac se predstavio na 44. sajmu turizma stavljajući akcenat na manifestaciju ,,Ljubičevske konjičke igre” koje će se ovaj put održati po 60. put.

Foto: RTV Biser 

Pored Ljubičevskih konjičkih igara, Grad Požarevac ističe Viminacium kao lokalitet koji svakako treba posetiti, kao i Ergelu Ljubičevo, Narodni muzej, Galeriju Milene Pavlović Barili…
“Naš štand odiše simbolima velike manifestacije koja se ove godine održava 60. put. Siguran sam da delim mišljenje mnogih koji su prethodnih godina posetili igre da je vidan napredak u njihovoj organizaciji i kvalitetu. Tu misliim na njihov sportski deo, ali i na prateći program. Sve te segmente smo zahvaljujući lokalnoj samoupravi unapredili imajući na umu njihovu suštinu, a to je čuveni Ljubičevski višeboj”, rekao je Baldić.Šezdeset godina postojanja biće prilika da se izrazi zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos da Ljiubičevske konjičke igre danas budu poznate i prepoznatljive.

Saša Pavlović

Foto: RTV Biser

“Ergela Ljubičevo je nosilac Ljiubičevskih konjičkih igara, naše najznačajnije kulturno sportsko i turističke manifestacije. Igre se svake godine održavaju na požarevačkom hipodromu koga smo kao i ergelu prethodnih godina renovirali. Uz puno truda i rada igre su postale neizostavna stavka u kalendaru zaljubljenika u turizam i lepotu naše Srbije. Stavljanje igara pod pokroviteljstvo predsednika Republike Srbije i osnaživanje sportskog i pratećeg programa rezultiralo je rekordnom gledanošću. U tim danima grad Požarevac poseti preko 100 hiljada ljudi, a još veću posetu očekujemo u ovoj godini velikog jubileja”, rekao je gradonačelnik Saša Pavlović.

Gradonačelnik je pozvao sve posetioce sajma, da prve nedelje u septembru dođu na Ljubičevske konjičke igre, gde ih očekuje mnogo zabave u centru grada, defile, nastup velikih muzičkih zvezda i program na Hipodromu predvođen jedinstvenim u svetu Ljubičevskim višebojem.

Dragi Ivić, dugogodišnji scenarista i hroničar grada Požarevca, Rade Milovanović, petostruki Ljubičevski vitez, aktuelni trener višebojaca i komandant parade i Novica Savić, novinar RTS-a osvrnuli su se na istorijat Ljubičevskih konjičkih igara.

Dušan Janković, aktuelni vitez, uputio je poziv posetiocima sajma da prisustvuju ove godine Ljubičevskom višeboju i pruže podršku takmičarima.