Savez slepih i slabovidih u Požarevcu danas je dobio govorni pikado koji će upotpuniti vreme koje korisnici provode u prostorijama Saveza. Govorni pikado je kupljen sredstvima koje je obezbedio Sportski savez Požarevac.

RTV „Biser“

Nakon Beograda i Novog sada, sada je govorni pikado dostupan slepim i slabovidim osobama u Požarevcu.

Savez slepih i slabovidih sa sedištem u Požarevcu broji 500 članova. Prema rečima predsednika Saveza Božidara Bojkovića, poslednjih godina se ulaže u kako u prostor u kojem borave slepa i slabovida lica, tako i u njihov društveni, kulturni i sportski život.

Dejan Krstić, član gradskog veća je istakao da će Grad Požarevac i u narednom periodu pomoći kako bi se unapredio položaj osoba sa invaliditetom.

Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Požarevac je rekao da su zajedničkim zalaginjama uspeli da ostvare ovaj projekat, a predstavlja samo početak saradnje.

Uspesi slepih i slabovidih sportista

Živoslav Ivanović, predsednik sportskog kluba „Polet“ kaže da je ovo vrlo značajno za požarevački Savez, jer će upotpuniti sportske aktivnosti slepih i slabovidih osoba na teritoriji Požarevca. SK „Polet“ ima iza sebe niz uspeha – od 19 sezona Lige kuglaša, ova ekipa je 9 puta je bila među prve tri i jednom je zauzela četvrto mesto u kuglanju, a više puta je osvajala medalje i u pojedinačnoj konkurenciji na državnom prvenstvu. Atletičari ovog kluba su sa svakog prvenstva doneli po neku medalju, a ekipa je uspehe donela i sa takmičenja u golbalu. SK “Polet” ima i zapažene rezultate i u šahu.

Autor: RTV „Biser“