Nakon što je Republička izborna komisija donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Republici Srbiji i Rešenje o utvrđivanju broja glasačkih listića za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanim za 21. jun 2020. godine, u četvrtak, 11. juna je, uz prisustvo predsednika Republičke izborne komisije Vladimira Dimitrijevića, sekretara Srđana Smiljanića i članova Komisije, kao i posmatrača ovlašćenih za praćenje rada organa za sprovođenje izbora i predstavnika medija, u štampariji JP „Službeni glasnik“ započet postupak njihovog štampanja.

RIK

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je tom prilikom da će se štampati 6.616.583 glasačkih listića, što obuhvata ukupan broj od 6.583.665 birača u Republici Srbiji, na dan 5. juna 2020. godine, i rezervu, određenu Zakonom, od 0,5 procenata od ukupnog broja birača, odnosno 32.918 glasačkih listića. Glasački listići štampaće se na 12 jezika i 29 jezičkih varijanti, naveo je Dimitrijević i ukazao da će se glasanje vršiti na 8.386 biračkih mesta.

U skladu sa ranijom Odlukom Republičke izborne komisije, glasački listić je roze boje, dok je kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije tirkizne boje.

RIK