U opštini Veliko Gradište danas je potpisan Protokol o saradnji u cilju realizacije projekta “Veliko Gradište moj grad“ radi obogaćenja i unapređenja obrazovanja i turizma kroz upoznavanje gostiju sa lepotama opštine Veliko Gradište.

Foto: velikogradiste.rs

Potpisnici su Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, Osnovna škola “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište, Osnovna škola “Miša Živanović“ Srednjevo, Osnovna škola “Vuk Karadžić“ Majilovac, Društvo učitelja opština Veliko Gradište i Golubac i Odeljenje za finansije u ime Opštinske uprave opštine Veliko Gradište.

Projekat traje tri dana tokom kojih će se deca iz škola iz Srbije i regiona družiti sa đacima iz opštine domaćina i međusobno se upoznati, ali će imati priliku i da upoznaju turističku ponudu, stare zanate i ostale zanimljivosti ove opštine.

Kako se u Protokolu navodi, nezaobilazni cilj koji se afirmiše je preobražaj obrazovanja i turizma na teritoriji opštine u regionalni turistički centar koji će kao takav pružiti dodatni podsticaj razvoju ukupnih potencijala svih građana opštine Veliko Gradište.