Колективни уговор су потписали испред Града Пожаревца градоначелник Саша Павловић, директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар, Синдикалне организације Дечијег вртића „Љубица Вребалов“ са председницом Слађаном Јанковић и Синдикат Независност ПУ „Љубица Вребалов“ на челу са Милицом Бранковић Илић.

Foto: pozarevac.rs

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да је ово је јако битан тренутак за све запослене у ПУ „Љубица Вребалов“, јер потписивањем уговора стварају се још бољи услови рада, тачније правни основ за боље услове. Он је још додао да није било објекта који нису санирани или покренуте неке значајне реконструкције, и да смо сви сведоци да се годинама уназад улаже у саме установе. Поред тога, град се трудио да повећа капацитете и приватних дечијих установа и да сада имамо приватне установе које имају исте услове као и ПУ „Љубица Вребалов“.

„У ПУ „Љубица Вребалов“ је засполено 320 васпитача, медицинских сестара, техничког особља као и запослених у администрацији. Данашњим потписивањем колективног уговора су запосленима дата већа права из радног односа, што је од великог значаја, имајући у виду да је наша основна делатност васпитно-образовни рад са децом нашег града од једне године до њиховог поласка у школу.“ – изјавила је директорка ПУ „Љубица Вребалов“, Тања Лончар и исказала захвалност како градоначелнику Пожаревца и Граду Пожаревцу, тако и представницима синдиката на сарадњи у овом процесу.

Слађана Јанковић председница Синдикалне организације ПУ “Љубица Вребалов” рекла је да колективни уговор носи мале, али за запослене у вртићу значајне промене, на пример повећан је број година јубиларне награде што у пракси много значи. Све оно што један републички колективни уговор подразумева у Пожаревцу су добили и још за нијансу боље.

„У протекле четири године имали смо сјајну сарадњу са ПУ „Љубица Вребалов“, тако да се надам да ћемо и у наредне четири године, колико траје овај уговор, имати изузетну сарадњу:“ рекла је Милица Бранковић Ивић, представница Синдиката Независност.