Povodom Dečje nedelje, predsednik opštine Dragan Milić i njegovi saradnici posetili su danas prvake OŠ “Ivo Lola Ribar“ i predškolce PU “Majski cvet“ u Velikom Gradištu.

Foto: Veliko Gradište

U pratnji direktora Škole Dragana Mandića i učiteljica, predstavnici lokalne samouprave obišli su najmlađe učenike i, na opšte oduševljenje, podelili im čokolade. I prvaci su predsedniku pripremili srca sa obeležjem opštine, pohvalivši se da dobro uče i dobro se vladaju.

Ove godine u prvi razred u Velikom Gradištu krenulo je 64 đaka, a predsednik će naredne nedelje obići i osnovce u školama u Majilovcu i Srednjevu.

I u vrtiću su podeljeni slatki pokloni svim predškolcima i grupama, a mališani su sa direktorkom Slavicom Janković i vaspitačicama posetioce obradovali kratkim programom i svojim rukotvorinama – velikim srcem i slikom. Za polazak u školu u Gradištu i područnim odeljenjima ove godine priprema se 105 malih polaznika.

Predškolska ustanova opremljena je i moderno opremljenom sportskom salom pa deca i ovih vetrovitih dana imaju gde da vežbaju i igraju se.