Na sednici Opštinskog veća opštine Veliko Gradište odlučeno je da se novac namenjen za troškove povodom proslave novogodišnjih praznika u ovoj opštini preusmeri za lečenje dece koja boluju od težih bolesti.

VG

Pomoć koja će mališanima olakšati život i ulepšati novogodišnje praznike sprovodi se preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac pa je, u skladu sa epidemiološkom situacijom, direktor Centra, Danijel Živanović, danas uručio novac porodicama obolele dece.

“Rukovodstvo opštine i Centar za socijalni rad su uvek tu za vas i trude se da pomognu koliko mogu, i sa moralne i humane strane, kako bi zadržali osmeh na licima dece“, rekao je Živanović, pozvavši roditelje da se bez ustručavanja obrate kada im nešto zatreba.

Iznos od 400.000 dinara iz budžeta opštine, opredeljen za novogodišnje uređenje grada, i 200.000 za nabavku promotivnog materijala u vidu rokovnika, olovaka, upaljača i slično raspoređen je kao pomoć u visini od po 40.000 dinara petnaestorici mališana za koje su predlog dali Dom zdravlja i socijalna ustanova.

Pored novčane pomoći, za decu koja vode svoju najtežu bitku pripremljeni su i slatki novogodišnji paketići.

Autor: Veliko Gradište