Povodom uspešne realizacije projekta „Biznis inkubator“ faza tri, u prostorijama Udruženja Roma Braničevskog okruga korisnicima sertifikovane obuke su podeljeni besplatni akreditovani sertifikati i tableti.

Foto: RTV Biser

Nemačka organizacija ,,SODI“ u saradnji sa Udruženjem Roma Braničevskog okruga (URBO), sprovodi projekat „Biznis inkubator Požarevac: Promocija zapošljavanja i zapošljivosti Roma, povratnika i interno raseljenih lica u Braničevskom okrugu“, koji je fokusiran na marginalizovane grupe unutar romske populacije sa fokusom na mlade, žene, povratnike po sporazumu o readmisiji i interno raseljena lica.

Koordinator Biznis inkubatora, Mihajlo Jovanović, ispred projektnog tima i Udruženja Roma Braničevskog okruga pozdravio je sve prisutne, a korisnicima čestitao na položenoj sertifikovanoj obuci.

Dejan Krstić, član Gradskog veća čestitao je korisnicima na dobijenim sertifikatima sa nadom da će im ova obuka pomoći, ne samo pri zapošljavanju, već i pokretanju sopstvenog posla.

„Grad Požarevac podržava Udruženje Roma Braničevskog okruga i podržavaće i ubuduće. Nadam se da ćemo svi zajedno imati još bolje rezultate“, rekao je Krstić.

Nataša Ilić Milovac, ispred Zanatsko obrazovnog centra „Božidar Adžija“ koji je bio zadužen za organizovanje i sprovođenje obuke, iskazala je zadovoljstvo što su polaznici bili dobri učenici, tako da su obuke završene po planu.

„Srećna sam što učestvujem u realizaciji ovih aktivnosti koje možemo da vidimo“, rekla je Ulrike Pusch ispred organizacije ,SODI“. „Smatram da ste ovom sertifikovanom obukom napravili jedan veliki korak u vašoj karijeri. Ovo nije važno samo da se karijerno uzdignete i napredujete, već i da životno rastete i širite svoje vidike. Ponosna sam na dostignuća na ovom projektu, i mi kao „SODI“ se zahvaljuujemo  nemačkom ministarstvu za ekonomiju i razvoj, kao i nemačkom donatoru „Aktion deutschland hilft“, istakla je Ulrike.

Akreditovane sertifikate i tablet računare dobilo je dvadestpet korisnika „Biznis inkubator“-a.