Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски са сарадницима обишли су почетак радова на изградњи фекалне канализације и црпних станица на више локација у Костолцу у 17 улица, у насељима Канал, Дидино село и Колиште вредности преко 76 милиона динара. Средства су обезбеђена из Буџетског фонда за заштиту животне средине.

pozarevac.rs

Серџо Крстаноски председник Градске општине Костолац је у обраћању медијима истакао да је овај пројекат од великог значаја за Костолац и ова насеља. Завршетак радова се очекује за 118 дана и самим тим ће бити затворено неколико стотина септичких јама што је од великог значаја за заштиту животне средине а 95 одсто територије Костолца ће бити покривено са канализационом мрежом. Крстаноски се овом приликом захвалио Граду Пожаревцу и градоначелнику Саши Павловићу на помоћи при реализацији ове али и других инвестиција.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је истакао да је из буџетског фонда за заштиту животне средине издвојено за Костолац 200 милиона динара. Поред ове инвестиције за замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда и уређење зелене површине у Костолцу издвојено је скоро 43 милиона динара, расписана је јавна набавка за изградњу канализације у самом граду Костолцу у вредности од 27,5 милиона динара и у припреми је јавна набавка за изградњу прикључног топловода за повезивање топлификационе мреже и типских топловодних прикључака у селу Острово са вреловодом Костолац-Пожаревац друга фаза изградња топловда у вредности од 50 милиона и 600.000 динара. Павловић је рекао да су све ове инвестиције у складу са планом 2020-2025. који је представио председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић.

Након обиласка радова челници пожаревца и Костолца посадили су три саднице дрвета у костолачком парку и тиме су на симболичан начин означили крај пројекта у оквиру кога је на територији Градске општине посађено 1710 садница.

Извор: pozarevac.rs