Refusing to Fade, bend iz Smedereva, odneo je pobedu na 42. Majskoj gitarijadi, dok je drugo mesto pripalo bendu About to Attack iz Majdanpeka, a treće mesto bendu Dividing the Core iz Požarevca.

Foto: RTV BISER/Arhiva

Prvoplasirani bendovi nagrađeni su novčanim iznosima, a pobednički bend, Refusing to Fade, otvoriće revijalni deo naredne godine.

Nagrade za takmičarske bendove ove godine bile su na istom nivou kao i prošle godine. Bend koji je osvojio prvo mesto dobio je 120 hiljada dinara, drugoplasirani 80 hiljada dinara, dok je trećeplasirani osvojio 50 hiljada dinara.

Odluku o pobednicima gitarijade donosio je žiri sastavljen od Bane Loknera, muzičkog kritičara, Nenada Kuzmića, muzičkog urednika Radio Beograda 202, i Bojana Gačevića, urednika Centra za kulturu Požarevac.

Na ovogodišnjoj Majskoj gitarijadi nastupilo je osam takmičarskih bendova: Možpit iz Beograda, Xant iz Kovina/Požarevca, Herc iz Požarevca, About to Attack iz Majdanpeka, Dividing the Core iz Požarevca, Antitela iz Požarevca, Saiga iz Požarevca i Refusing to Fade iz Smedereva.

Nakon takmičarskog dela usledio je revijalni, u kojem su nastupili bendovi Glasovi iz Unutrašnjosti, Aman Zaman, Čvrge i bend Artan Lili, koji su zatvorili ovogodišnju gitarijadu.