Stigao nam je decembar – mesec u kome mnogo više vremena provodimo kod kuće, u toplom, uz čaj ili kafu i dobru knjigu. Decembar je mesec tokom kojeg se preispitujemo, planiramo, procenjujemo, pripremamo se za sledeću godinu. Ovog decembra, međutim, provodićemo kod kuće još više vremena. Mnogi će biti u izolaciji, mnogi će morati još više da se čuvaju. Ipak, važno je da se i u finišu ove neobične godine usmerimo da dobre stvari. A ništa ne uzdiže duh više nego što to čini umetnost!

Ilustracija/Pixabay

Često poezija, naročito ona potekla iz provincije, ostane neprimećena i zaboravljena u vitrinama zavičajnih fondova manjih biblioteka. Zbog toga je Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ pokrenula projekat „Pesnička otkrovenja“. Pozivamo pesnike Кučeva i okoline (bez obzira da li su nešto do sada objavljivali ili ne) da nam se jave kako bismo na jedan svež način široj publici predstavili ili po prvi put otkrili njihovu poeziju. Takođe, pozivamo i glumce, ali i one koji vole da govore stihove, da nam pomognu u tom predstavljanju.

Кontakt možete ostvariti putem društvenih mreža ili na telefon 012/850-467. Čitav projekat će se odvijati na društvenim mrežama i trajaće tokom celog decembra. Кako se projekat trenutno odvija, možete pogledati na fejsbuk i instagram strani biblioteke.

Hajde da zajedno obojimo stihovima ovaj hladni decembar i pokažemo da nas umetnost, bila to gluma ili poezija, sve međusobno povezuje!

Opširnije na linku OVDE.

Autor: Biblioteka Nikola Sikimić Maksim