Penzioneri će dobiti još 30 evra pomoći od države – 1. novembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 2. i 3. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se do sada za dobijanje novčane pomoći od države prijavilo ukupno 5,767 miliona građana.

Ilustracija: Pixabay

Na pitanje šta mogu da urade građani koji su promenili banku nakon što su se prijavili za dobijanje državne pomoći, Mali je rekao da će tim građanima država automatski otvoriti namenski račun u toj banci u kojoj je neko već imao račun, kako bi mogao tu da dobije novčanu pomoć.

„Dakle 1. novembra kreću isplate i do 3. novembra svi će biti isplaćeni (koji su se za to prijavili). Očekuje nas i 20 evra u decembru, što je bio deo rebalansa budžeta“, naveo je Mali.

Kaže da od 15. do 30. novembra traje prijavljivanje preko portala Uprave za trezor za one koji se nisu prijavili za pomoć od 30 evra u maju i za 30 evra u novembru, a žele da dobiju 20 evra u decembru ili sada ispunjavaju uslove – u međuvremenu su dobili prebivalište ili ličnu kartu, ili postali punoletni.

Podsetio je da je najavljeno da će država isplatiti još 20.000 dinara državne pomoći penzionerima u februaru i martu naredne godine.