Vesti

U ovogodišnjoj sezoni gostujućih izložbi Galerije savremen umetnosti Centra za kulturu Kučevo, od sredine naredne nedelje možete pogledati izložbu crteža NOVI SVETSKI POREDAK, umetnice Ane Cevjić iz Beograda.

Foto: homoljskimotivikucevo.org

Izložba je otvorena u sredu, 26. maja u 20 časova u holu Centra za kulturu Kučevo.

O izložbi: „Iz naslikanih lica, portreta(!?) Ane Cvejić iščitavam osebujnu i snažnu slikarsku osobnost buntovnog stava, koja stoji na barikadama ovog zlosretnog vremena svjedočeći u kakvom smo nemoralnom blatu zapeli. Lišeni bilo kakve emocije. Čipiranost njenih LICA nedvosmisleno govore da smo na pragu (već ušli) robovlasničkog poretka. Što nam sugeriraju ovi radovi u kombiniranoj tehnici, većih formata sa pomno izabranim koloritom. Nužno je istaknuti, pohvalu ruci koja stvara ove izuzetne radove. Anini radovi (kad je tema lice) nose note groteske, ali pažljivom promatraču neće promaknuti dašak poetičnosti. Kao vječni sudar dobra i zla. Njen slikarski rukopis prepoznatljiv u svojoj sigurnosti prepoznat je i afirmiran u njenoj domovini a i šire. Ana je formirana i slikarski definirana osoba, koja pljeni svojim radovima, usudio bi se reć heroina novoslikarskog poretka“. – Željko Bubalo, slikar

Ana Cvejić završila je srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu, odsek violina. Bila je stipendista Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnost, odsek slikarstvo. Upisala master studija na ITS Visoka škola za informacione tehnologije, smer informacione tehnologije. Tečno govori francuski.

Imala je 21 samostalnu i učestvovala je na više od 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više, domaćih i stranih, nagrada i priznanja.

 

Izvor: http://homoljskimotivikucevo.org

Najčitanije objave