Manifestacija je održana u naselju Ravnište, na platou kod pećine Ravništarka. Manifestaciju je svečano otvorio predsednik Opštine Kučevo dr Ivan Rajičić, koji je ovom prilikom ukazao na značaj održavanja ovakvih manifestacija u selima. Posebnu zahvalnost uputio je učesnicima i građanima koji su se okupili u velikom broju uprkos kišnom vremenu.

Foto: RTV Biser

Učesnici su upriličiti izložbu domaćih poljoprivrednih proizvoda, suvenira i aranžmana sa jesenjim motivima, kao i u pripremi tradicionalnih jela učestvovala su sela : Duboka , Voluja , Ševica, Kučajna , Ravnište, Ceremošnja , Cerovica , Kaona , Neresnica , Radenka.

U bogatom kulturno-umetničkom programu prikazane su koreografije tradicionalnih igara, kao i vokalni oblici tradicionalnog muzičkog nasleđa.

Učesnici su pokazali znanja i veštine u tradicionalnim igrama (bacanje kamena s ramena, skok u dalj, navlačenje konopca, trčanje u džaku, „ruka kantar ima“).

Ovu manifestaciju obeležio je izbor sela sa najboljim programom, kao i dodela zahvalnica, medalja i plaketa.

Učesnike i posetioce nije mogla omesti ni kišica koja je sve vreme rominjala, niti prohladno i oblačno vreme u u dobrom druženju i raspoloženju.