Film 170715 Tw630
Ilustracija (Foto: ktsdesign/shutterstock.com)

Međunarodni festival kratkometražnog filma, „Filmski front“, koji se ove godine održava pod sloganom „Nema nade, samo dobri filmovi“ otvara konkurs za stvaraoce kratkometražnih filmova iz celog sveta.

Prijave su otvorene za dve takmičarske selekcije: Međunarodna i Srbija/region.

Ovogodišnji konkurs za slanje prijava otvoren je od 15. maja do 31. avgusta, a festival će uzeti u obzir filmove koji su eksperimentalni, igrani, animirani i dokumentarni, koji su premijerno prikazani posle 1. januara 2019. godine i čije trajanje ne prelazi 30 minuta.

Prijavljivanje na festival je moguće preko platforme FilmFreeway, a sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala OVDE.

“Ovogodišnje izdanje Filmskog fronta dočekujemo u specifičnim uslovima. U situaciji kada niko pouzdano ne može da kaže da li je pandemija gotova i da li će biti moguće festival održati u planiranom obimu, mogli bi samo da se nadamo da će sve biti u redu. Mogli bi, ali nada nije dovoljna. Umesto nade, mi ćemo uraditi sve da festivala bude. Budite deo ovogodišnjeg Fronta. Tražimo filmove koji podstiču na akciju, nude rešenja, i koji su, naravno, dobri”, ističe selektor festivala Filip Markovinović.

Osamnaesto izdanje festivala Filmski front održaće se oktobru, a posetiocima će ponuditi selekciju festivala koja neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, daje prednost eksperimentu i filmovima koji imaju težnju da pomere granice filmskog jezika.

Primarni cilj festivala je i ove godine afirmacija mladih filmskih autora i kratke forme sa akcentom na filmove iz Srbije i regiona.

Izvor: eKapija, Radio 021