Opština Malo Crniće je u okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja opredelila 10 miliona dinara za podršku privrednicima sa kojima je predsednik Opštine Mališa Antonijević potpisao ugovore o dodeli podsticajnih sredstava.

Foto: RTV Biser

 

Sredstva je dobilo 10 privrednika od 12 prijavljenih.

Foto: RTV Biser

– Želim u ime Opštine Malo Crniće i mojih saradnika da Vam se zahvalim jer ste prvi učesnici u ovom pionirskom poduhvatu za opštinu Malo Crniće. Kroz različita davanja u proteklom periodu mi smo se zaista trudili da sve kategorije naših građana bar malo pomognemo u svemu onome što rade. Prvo smo pomagali porodice sa decom, preko konkursa razna udruženja, velika izdvajanja imali smo za kulturu – rekao je predsednik opštine Mališa Antonijević.

Foto: RTV Biser

– Po prvi put naša opština je sprovela program lokalnog ekonomskog razvoja za 2021. godinu.  Opredeljena sredstva u iznosu od 10 miliona u potpunosti su utrošena na naše zadovoljstvo. Svaki učesnik konkursa je mogao da dobije najviše do milion dinara, odnosno do 75 odsto opravdanih troškova za nabavku novih savremenih mašina i opreme, što će im omogućiti da postanu konkurentniji ne samo na našem tržištu nego i šire – kazala je Jelica Radojković, Šef odseka za LPA i inspekcijske poslove.