Školsko takmičenje “Pažljivkova smotra 2023′, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, održano je u školama i vrtiću sa područja opštine Veliko Gradište za sve kategorije dece – predškolce i osnovce iz prvog i drugog razreda u matičnim i područnim odeljenjima.

Učešće je uzelo više od 300 dece iz Predškolske ustanove “Majski cvet“, OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište, OŠ“Miša Živanović“ Srednjevo i OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac.

Nakon sprovedenog školskog takmičenja testovi su, zajedno sa izveštajima o prisutnim učesnicima i ustanovama, poslati na čekiranje i rangiranje organizatoru, a po dobijanju rezultata biće organizovano opštinsko takmičenje za učesnike koji iskažu najveće znanje iz oblasti saobraćajnih propisa. Najboljima će biti dodeljene zahvalnice i prigodni pokloni.

Cilj smotre je da mališani kroz igru i zabavu savladaju pravila bezbednosti u saobraćaju kako bi bili što bezbedniji na putu od kuće do škole.

Pored organizatora , u “Pažljivkovu smotru“su bili uključeni i Savet za bezbednost saobraćaja iz lokalne samouprave kao i direktori škola i vrtića te nastavnici i vaspitači.

 

Izvor: velikogradiste.rs

Foto: PU “Majski cvet“, OŠ “Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište, OŠ“Miša Živanović“ Srednjevo i OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac