Festival „Dani cveća i meda“ u Velikom Gradištu  okupio je veliki broj izlagača cveća, biljaka, sadnica, cvetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i najrazličitije vrste dekorativnih materijala za saksije.

Foto: RTV Biser

Predsednik opštine Veliko Gradište zvanično je otvorio drugi festivalski dan, a program je počeo na najlepši način, nastupom najmlađe dečije folklorne grupa ANIP-a Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta koja se predstavila se igrama iz Crnorečja.

 

Pobednički cvetni štand ove godine je uredila je Ana Filipović iz Kisiljeva , a nagradu je uručio predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić. Drugo mesto osvojila je Vera Ranić iz Kisiljeva a nagradu je uručio predsednik skupštine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac. Treće mesto osvojila je Dragana Pantić iz Velikog Gradišta a nagradu joj je uručila Solfina Jovanović, zamenik predsednika skupštine opštine Veliko Gradište.

Pobednički štand sa pčelinjim proizvodima imao je Zoran Zarić iz Topolovnika, a nagradu je uručio zamenik predsednka opštine Veliko Gradište Slađan Marković. Drugo mesto sa pčelinjim proizvodima osvojila je ,,Pčelarska farma Živković” iz Biskuplja a nagradu im je uručila direktorka turističke organizacije Dajana Stojanović. Treće mesto sa pčelinjim proizvodima osvojili su ,,Pčelinji darovi Živković” iz Požarevca a nagradu je uručila Gordana Radovanović, zamenik direktora kulturnog centra.

Posetioci festivala imali su priliku da uživaju u mirisu i bojama proleća.