Vesti

Biznis inkubator Požarevac: Promocija zapošljavanja i zapošljivosti Roma, povratnika i interno raseljenih lica u Braničevskom okrugu“- Kampanja za jednake mogućnosti: Održana II sednica V saziva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine

U ponedeljak, 26. decembra održana je II sednica V saziva Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine na kojoj je na predlog predsednika Dalibora Nakića izabrano rukovodstvo Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

Nemačka organizacija ,,SODI”, u saradnji sa Udruženjem Roma Braničevskog okruga (URBO), sprovodi projekat „Biznis inkubator Požarevac: Promocija zapošljavanja i zapošljivosti Roma, povratnika i interno raseljenih lica u Braničevskom okrugu“, koji je fokusiran na marginalizovane grupe unutar romske populacije sa fokusom na mlade, žene, povratnike po sporazumu o readmisiji i interno raseljena lica.

Na mesto generalnog sekretara je izabran Bajram Morina iz Kostolca.

Foto: RTV Biser

Za zamenicu predsednika Nacionalnog saveta izabrana je Alisa Šajn iz Vršca.

Foto: RTV Biser

Dragan Krstić iz Novog Beograda, Gagi Vasić iz Kragujevca, Ibro Idić iz Bujanovca i Dragana Stanković iz Varne izabrani su za potpredsednike Nacionalnog saveta.

Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Aleksandar Radulović iz Sombora, a na mesto zamenika predsednika Izvršnog odbora izabran je Miodrag Ramić iz Zemuna.

Potpredsednici Izvršnog odbora su Igor Paunović iz Niša i Božidar Jakupović iz Leskovca, dok su članovi Željko Radu iz Kikinde, Aleksandar Balinović iz Stare Pazove, Emin Selimi iz Beočina, Saša Ališanović iz Prokuplja i Robert Fejzić iz Vranja.

Dragan Đorđević iz Beograda izabran je za predsednika Odbora za obaveštavanje, a za potpredsednika
Božidar Stojkov iz Novog Miloševa.

Predsednica Odbora za obrazovanje je  Silvija Nešić iz Pirota, a potpredsednik je Zoran Veljković iz Požarevca.

Šeća Kolompar iz Tovariševa, izabrana je za predsednicu Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma, dok je za potpredsednika izabran Miroslav Alilović iz Leskovca.

Za predsednika Odbora za obrazovanje izabran je Vladimir Šainović iz Bora, a na mesto zamenika predsednika izabrana je Ljiljana Mihajlović iz Novos Sada.

Projekat zajednički finansiraju BMZ – Nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, Udruženje Roma Braničevskog okruga i ,,SODI”.

 

logo radio televizije biser iz pozarevca 85

Контакт

Назив медија RTV BISER PORTAL

Регистарски број  IN000891

Teлефон: 012/428 002

069/28-000-63  marketing

067 710 30 69 Internet

redakcija@rtvbiser.rs
redakcija@biserradio.rs
radiotelevizijabiser@gmail.com

Stig centar reklama Biser

СМС музичке жеље из Србије

Ukucajte   B  zatim  jedno  prazno  mesto,  pa  muzičku  želјu,  pozdrav  ili  komentar. Poruku  pošalјite  na  broj  3333. Važi  za  sve  mobilne  mreže  u  Srbiji. Cena  sms  poruke  150  dinara.+ pdv

RADIO BISER PLUS 92.6 MHz  

Kursna lista