Novom uredbom Vlade, maloprodajni objekti na području opštine Veliko Gradište tokom trajanja vanrednog stanja, imaju novo radno vreme.

Od ponedeljka do četvrtka radiće od 7,00 do 17.00 časova, u petak, za građane starije od 65 godina od 4,00 do 7,00 časova, a za ostale građane od 8,00 do 16.30 časova, dok su subota i nedelja neradni dani.

Foto: Pixabay

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača.

Od sutra počinje sa radom Buvlja pijaca

Od srede se otvara Buvlja pijaca u Velikom Gradištu, isključivo za potrebe prodaje cveća, a radiće svakog radnog dana u od 7 do 12 časova.

JКP „Dunav“ Veliko Gradište je dužno da zaposlenima i korisnicima usluga (zakupcima tezgi i posetiocima, odnosno kupcima) obezbedi, odnosno omogući primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih tj. korisnika usluga, a posebno onih koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 (držanje socijalne distance, dezinfekciu i upotrebu zaštitnih sredstava tj. maske i rukavice).

Кontrolu sprovođenja propisanih mera vršiće JКP „Dunav“ Veliko Gradište i Komunalna inspekcija.