Од данас ће баште кафића и ресторана бити отворене, али моћи ће да раде са 50 одсто капацитета као и да ће сви морати да носе маске и у баштама.

Радно време свих објеката којима је рад дозвољен могу радити од 6 часова ујутро до 22 часа.

Угоститељским објектима са баштом дозвољен је рад искључиво на отвореном, уз поштовање свих епидемиолошких мера, које између осталог, подразумевају највише петоро људи за истим столом, уз обавезан размак од два метра између столова.

Забрањено је извођење жива музика у баштама.

Кафићи и ресторани и даље могу вршити шалтерску продају хране и пића без обзира на то да ли имају или немају башту, док достава остаје дозвољена 24 сата дневно седам дана у недељи.

Тржни центри, као и кафићи и ресторани који немају башту остају затворени-

Влада Србије напомиње да ће од сутра ујутро бити појачан инспекцијски надзор поштовања свих епидемиолошких мера на територије целе Србије.

Апотеке, бензинске пумпе, лабораторије, ординације, ветеринарске амбулантне и слично могу радити нон-стоп сваког дана, као и до сада.

Влада Србије још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана, са напоменом да ће бити појачан инспекцијски надзор поштовања свих епидемиолошких мера на територије целе Србије.

Вакцинација против заразне билести ковид-19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану и у наредним данима.

 

Извор: РТВ Бисер, РТС