U znak sećanja kada je poginuo general-pukovnik Vojske JugoslavijeLjubiša Veličković, pomocnik načelnika štaba Vrhovne komande Ratnog vazduhoplovstva I PVO, tokom agresije NATO-pakta na Srbiju, u njegovom rodnom Crljencu, kraj njegove večne kuće okupili su se predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Malo Crniće Mališom Antonijevićem i predsednicom SO Malo Crniće Gorankom Stević,predstavnici RV I PVO Vojske Srbije, generalovi saborci, meštani naselja Crljenac, direktori javnih preduzeca i ustanova, prijatelji, poznanici i poštovaoci i članovi porodice generala Veličkovića.

Nakon polaganja venaca i odavanja počasti minutom ćutanja, prisutnima se obratio prvi čovek opštine Malo Crniće, gospodin Mališa Antonijević:

„Velikani ne odlaze, oni žive večno kroz svoja dela, večito urezana u naš um i naše pamćenje. Dugujemo im zahvalnost za sve što su učinili za nas i našu državu. Dugujemo im, jer častan je poziv obući uniformu i braniti svoju zemlju. Opština Malo Crniće će svakog 1. juna biti ovde, na mestu večne kuće generala sa jasnom i nedvosmislenom porukom, nije uzalud žrtvovao sebe. Večno će ostati u našem sećanju, jer velikani to zaslužuju. Ponosni smo na sve one koji su svoje ime urezali u istoriju. Ni vreme, ni zaborav im ne mogu ništa. Oni su večni, jer su urezani u legendu, ostaju večni i večna im slava!

Foto: RTV Biser

Sećanje na heroja, general pukovnika Ljubišu Velučkovića nastavljeno je na tradicionalnom Memorijalnom turniru na sportskom terenu u Crljencu.

Autor: RTV Biser