Polaganjem venaca na spomenik palim borcima obeležen je Dan oslobođenja opštine Malo Crniće. Obležavanju je prisustvovao veliki broj građana opštine Malo Crniće, kao i radnici Opštinske uprave, direktori javnih preduzeća, predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijske stanice Malo Crniće.

RTV Biser

Nakon polaganja venaca, prisutnima se obratila Danijela Božičković-Radulović, direktor Narodne biblioteke “Srboljub Mitić” Malo Crniće, stihovima Desanke Maksimović.

RTV Biser

Predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević, koji se prisutnima prvo obratio stihovima pesme “Domovina” Vojislava Ilića, pozvao je prisutne da minutom ćutanja odaju počast svima koji su dali svoj život kako bi opština Malo Crniće postala slobodan deo teritorije Srbije.

Antonijević je se, u svom govoru, osvrnuo na činenjicu da Srbija, vođena iskustvom kroz istoriju, danas jača svoje vojne resurse, ali ne u cilju ratovanja, već samo radi očuvanja svojih granica.

“Ponosni smo na 14. oktobar, ponosni smo na naše pretke, ponosni na naše oslobodioce i zato slava i hvala poginulima u oslobođenju naše zemlјe, u oslobođenju Malog Crnića“, rekao je Antonijević.

Autor: RTV Biser