Vesti

U svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje privremeno je obustavljen neposredan rad sa strankama, zbog trenutne situacije u Republici Srbiji, uzrokovane širenjem virusa COVID-19.

nsz

U cilju iznalaženja mogućnosti za najefikasnije ostvarivanje kontinuiteta u procesu rada, iz NSZ obaveštavaju o načinima komunikacije sa strankama.

Prvu prijavu lica na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti  podneti  elektronskim putem.

Dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji, sprovodiće se  elektronskim putem.

Podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima sprovodiće se elektronskim putem.

Detaljne informacije i obrasci dostupni na internet portalu Nacionalne službe www.nsz.gov.rs, od danas 23. marta.

Svi potrebni obrasci, koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na sajtu Nacionalne službe, opcija Dokumenti, potom opcija Obrasci.

Pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se  elektronskim putem.

Licima zainteresovanim za program samozapošljavanja, kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u navedenom programu dostaviće se elektronskim putem Prezentacija Obuke „Put do uspešnog preduzetnika.

Poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti.

Kontakt telefoni i mejl adrese putem kojih zainteresovana lica mogu dobiti sve potrebne iformacije vezane za rad filijala Nacionalne službe nalaze se na internet stranici NSZ  i na ulaznim vratima svake filijale.

O svim promenama režima rada sa strankama, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 

Izvor: NSZ

Najčitanije objave