WhatsApp aplikacija učinila je sve da bi omogućila jednostavniji svakodnevni život korisnika, a ujedno i povećala popularnost u odnosu na konkurentske aplikacije. Pretraga na najpoznatijem internet pretraživaču sada će biti olakšana zahvaljujući novim opcijama popularne aplikacije za razmenu poruka i poziva.

Pixabay

Naime, integracijom sa Google kompanijom, ova popularna aplikacija za razmenu poruka i poziva omogućila je sada svojim korisnicima pretragu najpopularnijeg pretraživača unutar same aplikacije. Tako će prilikom prijema poruke sa URL adresom korisnik moći detaljinje unutar aplikacije da proveri i istraži o čemu je reč zapravo i šta kaže Google.

Pored prijema ovakve poruke postojaće oznaka za pretragu kad se na nju klikne. Klikom na pretragu, otvoriće se dijalog u kojem se postavlja pitanje želi li korisnik pretražiti web i saznati je li primio lažnu informaciju ili provereno tačnu informaciju.

S obzirom na to da je WhatsApp deo kompanije Facebook, koja se nalazi na udaru zbog preslabe kontrole lažnih vesti, ove nove opcije su pokušaj da se podigne nivo poverenja kod korisnika.

Autor: eKapija