Potpisivanjem ugovora između Ministarstva odbrane i  preduzeća „Zastava oružje“ i „Zastava TERVO“ iz Kragujevca biće obezbeđena vojna oprema i naoružanja za potrebe Vojske Srbije.

MO

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je da je ovo najbolji način da iskoristimo domaće znanje, uposlimo domaće kompanije, a da naši vojnici dobiju savremeno naoružanje i opremu.

Ugovarena je nabavka novih modularnih pušaka za Vojsku Srbije koje proizvodi „Zastava oružje“, a koje će biti opremljene savremenim optičkim nišanima „Teleoptika-Žiroksopa“ i novom municijom koju je razvila naša kompanija „Prvi partizan“. Takođe, nastavljeno je sa investicijama i u naše kompanije koje proizvode savremene oklopne transportere“.

On je precizirao da je ugovarena kupovina novog terensko oklopnog vozila MRAP 6×6, koje će u narednoj godini ući u sastav naoružanja Vojske Srbije.

Takođe, „Prva petoletka“ iz Trstenika razvila je prototip i izradila nultu seriju artiljerijsko-raketnog sistema za Pasars, koji će i u narednoj godini biti jedan od prioriteta u nabavci Ministarstva odbrane“.

Stefanović je istakao da mu je drago da je ovo samo početak velikog broja projekata nabavke savremene opreme i naoružanja za Vojsku Srbije.

Autor: RTV Biser, Izvor: MO