Према најавама метеоролога и у наредним данима очекује нас поприлично променљиво време.

Pixabay

„У Србији у суботу ујутро и пре подне облачно са кишом, у брдско-планинским пределима са суснежицом и снегом, а на истоку понегде краткотрајно и са леденом кишом. Само ће на крајњем југоистоку остатаи суво. Средином дана очекује се престанак падавина и разведравање, па се после подне очекује претежно сунчано или умерено облачно, али топлије“, објавио је метеоролог Ђорђе Ђурић на Фејсбуку.

Минимална температура кретаће се од -1 на истоку и југоистоку до 5 степени на северу и западу Србије и у Београду, а максимална дневна од 13 до 17 степени, у Београду 13.

Након кишовите суботе, освануће сунчана и релативно топла недеља.

„Пре подне на северу и западу Војводине, а после подне и увече широм северне, западне и централне Србије јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, уз скретање југоисточног ветра на јак северозападни“, написао је Ђурић.

Максимална температура кретаће се од 12 на северу Војводине до 20 степени у западним, централним и југоисточним пределима Србије, у Београду до 17.

Међутим, крајем дана и увече температура у осетнијем паду.

„У понедељак облачно и осетно хладније са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Дуваће јак северозападни ветар. После подне и увече са севера делимично разведравање“, најавио је Ђурић.

Максимална температура од 4 до 10 степени, у Београду до 6.

Средином следеће седмице променљиво облачно и прохладно, повремено са кишом, у брдско-планинским пределима са суснежицом и снегом, а услова за суснежицу и влажан снег биће понегде и у нижим пределима јужне, централне, западне и источне Србије.

Максимална температура од 3 до 10 степени, у Београду од 7 до 9.

 

Извор: пинк.рс