Radmila Živković je srpska je filmska, pozorišna i televizijska glumica.

alo.rs

Radmila Živković rođena je u Kruševcu, 14. januara 1953. godine.

Igrala je u nekoliko desetina filmova, a među njima su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ladan, Sok od šljiva, Poseban tretman, Variola vera, Poltron, O pokojniku sve najlepše  i Polažajnik.

Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu.

Radmila Živkovićeva je svakako najpoznatija kao tetka Doka u Zoni Zamfirovoj. Ovde je pokazala izvanredne komičarske veštine i ostavila nezaboravnu repliku A ti kučko! Sk ćeš d’ izedeš golem ćutek!

Nagrađena je najvišim priznanjima kao što su Zlatna arena u Puli, Carica Teodora u Nišu, a kao pozorišna glumica jedobila  nagrade „Milivoje Živanović“, a najveći uspeh u karijeri zabeležila je 6. februara 2005. godine, kada joj je uručena nagrada „Žanka Stokić“ koju su pre nje dobile Svetlana Bojković i Milena Dravić. Ovo prestižno priznanje dobila je za ulogu Živke Popović u predstavi Gospođa ministarka u režiji Jagoša Markovića, koju sa uspehom igra na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.