Након што је на јучерашњој конференцији за медије најављена промена стратегије тестирања људи на коронавирус, војска је почела да поставља болничке кревете у највећу халу Београдског сајма.

Kако јавља репортерка Нова.рс испред Хале 1 на Београдском сајму налази се више од 10 војних камиона из којих се истоварују кревети.

“Хала 1 биће спремна до сутра ујутру, а бочне хале Београдског сајма користиће особље”, рекли су за Нова.рс на лицу места.

Kако јавља репортерка читава хала је под креветима, који су постављени на удаљењу од отприлике метар.

Помоћник министра одбране Ненад Милорадoвић рекао је за Нова.рс да је плану да се постави 3.000 кревета од чега ће око 2.500 њих бити у Хали 1 Београдског сајма, као и да ће сви капацитети Сајма бити искоришћени у борби против епидемије.

“Сви потребни простори ће бити искоришћени док се не постави 3000 кревета, као и за постављање свих посебних просторија за лекарско особље, посебно за смештај, за храну и тако даље”, прецизирао је  Милорадовић.

Подсетимо, председник Вучић је јуче најавио да се мења начин тестирања на коронавирус.

Потпуно промењена стратегија значи да почиње масовно тестирање, а сви који буду били позитивни биће изоловани у званичним институцијама или привременим објектима за смештање оболелих, попут Београдског сајма.

До сада је “тактика” била да се сви са благим симптомима шаљу у кућну изолацију, али се то сада мења.

На фотографијама и видеу можете видети како ће изгледати највећа хала Београдског сајма, у коју војска управо убацује болничке кревете.

Izvor/foto/video: Nova S