Radove na uređenju Sportsko – rekreativnog centra „Topoljar“, kao i na rekonstrukciji sportskih terena za male sportove na potezu iza Sportske hale,  obišao je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski sa svojim zamenikom Darkom Grubetićem, pomoćnicom Majom Zdravković i direktorkom Centra za kulturu Jelenom Šamanc.

Foto: kostolac.rs

Tokom prošle nedelje započeti su radovi na postavljanju tartan podloge na sportskim terenima za odbojku i košarku na lokaciji iza Sportske hale u Kostolcu. Kostolački sportski tereni dobiće novu sintetičku multifunkcionalnu podlogu od masivnih EPDM granula i poluiretanskog veziva ukupne debljine 10 mm. Polytan tartan sportska podloga otporna je na UV zračenje i postojana na atmosferske prilike.

Rukovodstvo Gradske opštine Kostolac obišlo je i radove na Sportsko – rekreativnom centru „Topoljar“. Takođe i na ovoj lokaciji, u toku su pripremni radovi na postavljanju tartan podloge na sportskom terenu za basket.

Zahvaljujući Vladi Republike Srbije i Gradu Požarevcu, za ugradnju tartan podloge izdvojena su sredstva u iznosu od 5 miliona dinara, a radove izvodi „Pejkom“ doo iz Beograda.

Na Sportsko – rekreativnom centru „Topoljar“ izvode se i radovi na zameni starog i dotrajalog dečijeg mobilijara i postavljanju novog. Na podlozi od gumenih ploča biće postavljeni novi i moderni rekviziti i to tri vrteške, tri ljuljaške sa korpom, tri klackalice, kao i svetleća njihalica i tri gumene bubamare. Izvođač ovih radova je takođe preduzeće „Pejkom“ doo Beograd, a za ovu namenu zahvaljujući Gradu Požarevcu iz budžeta Gradske opštine Kostolac  izdvojena su sredstva u iznosu od oko 3,5 miliona dinara.

Radovi teku predviđenom dinamikom i očekuje se njihov skori završetak, tako da će građani i deca u Kostolcu ove nove moderne i funkcionalne terene moći da koriste za sport i rekreaciju već tokom ovog leta.