Na ulazima u zgradu Madlenianuma u Zemunu, gde je za 12 sati zakazana sednica Glavnog odbora Demokratske starnke (DS) nalaze se neki od njenih funkcionera i privatno obezbeđenje, koje je dozvolilo predsedniku stranke Zoranu Lutovcu da uđe u zgradu, ali ne i ostalim demokratama. Potpredsednica stranke Dragana Rakić rekla je agenciji Beta da su funkcioneri Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena „doveli svoje obezbeđenje i da ne dozvoljavanju nikome da uđe u salu“.

N1 printscreen

Uoči dolaska Lutovca u zgradu Madlenijanuma, sekretar DS-a Goran Jajić je rekao da čekaju čekaju predsednika stranke kako bi se postigao neki dogovor koji je dobar za DS. Jajić je dodao da „druga strana pokušava da uđe sa lažiranim spiskom“, iako je jedini pravi spisak članova sa GO od 3. marta kada je sednica započeta pa prekinuta.

Kod ulaza u Madlenijanum su i funkcioneri stranke Dragoslav Šumarac i Branislav Lečić. Oko zgrade se okupilo nekoliko desetina ljudi, za koje Jajić kaže da su članovi Glavnog odbora.

Potpredsednik DS Dragoslav Šumarac je posle razgovora sa Lutovcem u zgradi Madlenijanuma rekao da je „molio da se nađe neko miroljubivo rešenje“. On je agenciji Beta rekao da verifikacija pri ulasku na sednicu Glavnog odbora treba da bude kao i ranije „za vreme Mićunovića, Đinđića, Tadića, Đilasa“.

„Biću uporan do kraja da se nađe neko miroljubivo rešenje“, izjavio je Šumarac.

Kako je rekao, potrebno je da se održi izborna skupština DS-a.

Predsednik DS Lutovac ušao je u međuvremenu zgradu sa još jednim stranačkim funkcionerom, ali obezbeđenje na vratima nije pustilo ostale koji su to želeli da urade već ih je guranjem sprečilo. Između ostalih nije puštena ni potpredsednica Rakić.

Između grupa pristalica i protivnika predsednika DS Lutovca, dolazi povremeno i do svađe.

Beta prenosi da obezbeđenje nije pustilo ni novinare te agencije da uđu u zgradu.

Kako se navodi u saopštenju DS koje je prosleđeno medijima, „Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena doveli su huligane da ne dozvole održavanje sednice Glavnog odobra Demokratske stranke“.

„Ispred svih ulaza u Madlenijanum postavljene su grupe od pet, šest krupnih, ćelavih i istetoviranih momaka koji maltretiraju članove Glavnog odobra i ne dozvoljavaju im ulaz u salu. Predsednik stranke Zoran Lutovac tražio je da interveniše policija“, piše u tom saopštenju.

Demokratska stranka je jutros obavestila medije putem svog nalog ana Tviteru da je došlo do hakerskog napada na elektronsku poštu Informativne službe DS i da saopštenja koja budu dolazila u narednom periodu ne šalje DS.

Autor: N1, Beta