Ministarka Kisić posetila opštinu Veliko Gradište

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je opštinu Veliko Gradište povodom projekata koji su u ovoj opštini započeti uz podršku Ministarstva.

1A5A0651
Foto: velikogradiste.rs

Opština Veliko Gradište je već pet godina korisnik sredstava za unapređenje mera populacione politike. U okviru posete održan je sastanak sa predsednikom opštine Draganom Milićem kojem su pristvovali predsednik Skupštine Vladimir Štrbac i saradnici kao i državni sekretar Mirko Janić.

Ovom prilikom ministarka je posetila Školu roditeljstva koju je ova opština organizovala uz podršku ministarstva.

“Kad je u pitanju Veliko Gradište i mere pronatalitetne politike, jako smo ponosni na ovu našu opštinu i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je prepoznalo i njihov trud i rad i njihov projekat je podržalo u vrednosti od devet miliona dinara. Opština je takođe uložila značajna sredstva.“, navela je ministarka Kisić, pohvalivši novootvorenu Školu roditeljstva.

Ona je napomenula da su preduzete i mnoge druge mere koje je opština i prethodno radila, a sada i uz podršku Ministarstva, od celodnevnog boravka dece 3. i 4. razreda, inicijative za podršku roditeljima i tokom školskog raspusta, mogućnosti čuvanja dece i istakla da je Veliko Gradište jedinstveno u Srbiji po tome što u predškolskoj ustanovi nema liste čekanja na upis, najavivši da je u planu dalja saradnja za dobrobit dece.

Predsednik opštine Dragan Milić istakao je da Veliko Gradište ima izuzetno dobru saradnju sa Vladom Republike Srbije, predsednikom Republike i svim ministarstvima, a naročito Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, potvrdivši da su dokaz ove saradnje i brojni projekti koji se zajednički realizuju.

Predsednik je podsetio da su dobijena sredstva, uz učešće opštine u visini od šest miliona dinara, uložena za uređenje dečjih igrališta u 25 naselja i opremanje kompletnog prostora za dnevni boravak dece u osnovnoj školi, što je i opredeljenje Vlade Republike Srbije i ove opštine kako bi deci obezbedili bolju budućnost.

Ministarka Kisić posetila je u selu Carevac porodicu Živković sa troje dece, koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom kao primer kako se može opstati i dobro živeti od svog rada.