Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek: Važno ulaganje za meštane i razvoj turizma u opštini Žagubica

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je opštinu Žagubica povodom završenog projekta dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja.

Foto: RTV Biser

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je dva projekta u opštini Žagubica sa 6,9 miliona dinara, a oba projekta su važna za stanovnike naselja koja godinama unazad imaju problem sa vodosnabdevanjem kao i za razvoj turističkih kapaciteta opštine Žagubica.

Foto: RTV Biser
Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik Opštine Žagubica Safet Pavlović su nakon prijema u kabinetu predsednika opštine, obišli vodosistem za naselje Krupaja koji je urađen pre nekoliko godina, a sada i dodatno proširen i predstavlja jedan od projekata realizovanih zahvaljujući donaciji ovog ministarstva.
Tom prilikom razgovarali su i sa meštanima, a ministar za ravnomerni regonalni razvoj Edin Đerlek je ovom prilikom istakao  značaj ovog projekta kako za domaćinstva, tako i za unapređenje turističkog potencijala – Krupajskog vrela i prelepe prirode opštine Žagubica koja se nažalost nalazi u kategoriji devastiranih.

„U tom smislu, država će nastaviti da ulaže u ovaj kraj, kao i u ostale nerazvijene opštine Srbije koje su nam prioret“, izjavio je ministar za ravnomerni regonalni razvoj Edin Đerlek prilikom posete Krupajskom vrelu.

S obzirom na izuzetne prirodne potencijale kojim se naselje Krupaja odlikuje, blizinu Krupajskog vrela, kao i dobru infrastrukturnu povezanost, opština Žagubica privlači veliki broj turista, pa je rešavanje problema vodosnabdevanja preduslov za izgradnju smeštajnih kapaciteta i razvoj turizma ovog dela Srbije.

„Ovi projekti mnogo znače za građane naše opštine. Mi imamo već spremne projekte kako bismo konkurisali i u ovoj godini i u nadi da će biti uspešno realizovani, unapred se zahvaljujemo ministarstvu“, rekao je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

U okviru drugog projekta u opštini Žagubica izdvojena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu vodovoda Belosavac u naseljima Vukovac, Jošanica, Izvarica i Ribare.