Međunarodni dan kafe obeležava se 1. oktobra od 2015. godine, na predlog Međunarodne organizacije za kafu. U mnogim zemljama postala je praksa da na taj dan kafići i proizvođači kupcima nude popuste ili besplatnu kafu. Nadamo se da će taj vid promocije zaživeti i u Srbiji.

Pixabay

 

Procenjuje se da se svakog dana u svetu popije 2,25 milijardi šoljica kafe. Najveći proizvođač kafe je Brazil. U toj zemlji proizvede se trećina ukupne svetske proizvodnje, a industrija kafe u Brazilu zapošljava pet miliona ljudi.

Za mnoge, kafa je više od jednog običnog napitka. Mnogi ne mogu da započnu svoj dan bez šoljice kafe. Neki se uz kafu opuštaju od svakodnevnih stresova i problema, nekima je kafa povod da se nađu sa prijateljima. O kafi su napisane brojne priče, neke od njih i na ovom sajtu.

Kafa se može pripremati na mnogo načina i od toga kako se sprema u velikoj meri zavisi i ukus kafe. Mi vam preporučujemo da danas, na Međunarodni dan kafe, možda probate neki drugačiji način pripreme od onog na kojeg ste navikli. Ko zna, možda vam baš to postane vaša nova omiljena kafa.

Izvor: kafomanija.com