Grad Požarevac u saradnji sa srednjim školama organizuje maturantsku žurku koja će se održati u centru grada u petak 27. maja od 17 do 23 časa. Povodom održavanja žurke biće obustavljen saobraćaj u ulicama Tabačka čaršija, Trg oslobođenja, Drinska (do ulice 15. oktobra) i Lenjinova u periodu od 26.05.2022. godine od 18 časova do 28.05.2022. godine do 6 časova.

 

Foto: RTV Biser

Prema zahtevima maturanata na Trgu oslobođenja će nastupiti di-džejevi Nikola Pajić, Vlada, Pejca i Grozda a za kraj koncerta nastupiće trubači.

Na konfereciji za medije obratio se član Gradskog veća zadužen za prosvetu Goran Nestorović koji je istakao da su se u organizaciju uključile i sve bezbednosne strukture kako bi sve proteklo u najboljem bezbednosnom redu. Tog dana će i patrole saobraćajne policije pojačati svoje kontrole. On je dodao da je ideja za ovakvu vrstu proslave mature potekla iz gradske vlasti kako bi svi maturanti bili na jednom mestu i zajednički obeležili kraj srednje škole. Nestorović je još dodao da je jedan od prioriteta lokalne samouprave promocija i nagrađivanje uspešnih učenika ali i organizacija manifestacija namenjenih mladima.