U okviru ulaganja u sportsku infrastrukturu na području opštine Malo Crniće, rekonstruisane su fudbalske svlačionice i postavljena sedišta na tribinama u naselju Smoljinac. U okviru radova na stadionu FK Jedinstvo potrošeno je nešto više od 4 miliona dinara.

Foto: RTV Biser

Investiranjem u sportsku infrastrukturu stvoriće se mnogo bolji uslovi za razvoj sporta i bolji rezultati na takmičenjima, što svakako zaslužuje Smoljinac kao najveće naselje u opštini, rekao je predsednik Opštine Malo Crniće, Mališa Antonijević.

Foto: RTV Biser

„Pored ovih radova u Smoljincu, završeni su radovi i u Kalištu. Opremili smo teren za veliki fudbal, ali oni su poznati, ne samo našoj opštini, već i u Braničevskom okrugu po turniru 3 na 3. Tamo su urađene tribine oko malog stadiona i to je investicija od 2.5 miliona, a raspisana je i javna nabavka za Fudbalski klub Šapine, gde ćemo pokriti teren mehanizmom za zalivanje. Nećemo prestati da investiramo u sportsku infrastrukturu, jer smo mi fudbalska nacija. Opština Malo Crnice uglavnom igra fudbal. Imamo još neke sportove koji su u povoju, a kad budemo imali još tri ili više osnovaćemo Sportski savez Opštine Malo Crniće, istakao je Antonijević.
Predsednik FK Jedinstvo Smoljinac, Kristijan Živanović, je istakao da su veoma zadovoljni učinjenim od strane Opštine Malo Crniće i u ime kluba  predsedniku Opštine Mališi Antonijeviću uručio je plaketu u znak zahvalnosti.
Inače, FK Jedinstvo se takmiči u Međuopštinskoj ligi Grupa „Mlava“, a za sledeću sezonu planiraju borbu za viši rang.