Na osnovu Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Malo Crniće u 2020 Godini, komisije za sprovođenje administrativne procedure Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine Malo Crniće u 2020. godini, raspisuje konkurs  za dodelu 16 priplodnih grla mlečnih rasa goveda.

Pixabay

Pravo učešća na javnom konkursu imaju fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koje je upisano u Registar, sa stalnim mestom prebivališta na području Opštine Malo Crniće, pod uslovom da na kraju investicije poseduju u svom vlasništu najmanje 3-100 kvalitetnih priplodnih grla goveda mlečnih rasa, odnosno da ima najmanje 2 umatičena priplodna grla u vlasništvu u momentu podnošenja zahteva, imaju odgovarajuće smeštajne uslove, raspolažu poljoprivrednim površinama za pripremu hrane (u svojini ili u zakupu), da su izmirili poreske obaveze prema Republici Srbiji i Opštini Malo Crniće i da u prethodne dve godine nisu bili korisnici ove mere.

Maksimalni iznos pomoći iznosi jedno grlo po registrovanom gazdinstvu.

Konkursa dokumentacija se nalazi na zvaničnom sajtu Opštine Malo Crniće i oglasnoj tabli Opštine Malo Crniće. Obrazac prijave se može preuzeti sa sajta Opštine Malo Crniće : opstinamalocrnice.rs i u Uslužnom centru Opštinske uprave u Malom Crniću.

Rok za prijavljivanje je do 12. novembra 2020. godine.

Izvor: https://opstinamalocrnice.rs