U Republici Srbiji masovna imunizacija je u toku, a tako je i na području opštine Žagubica. Lokalna samouprava opštine Žagubica prepoznala je potrebe starijih sugrađana koji  nemaju mogućnosti  da se prijave za vakcinaciju putem E-uprave pa je za  njih oformljen KOL centar na broj 012/7643-153.

RTV Biser

Opširnije na ovu temu govorio je zamenik predsednika opštine Žagubica Predrag Ivković.

RTV Biser

„Imajući u vidu da pandemija KOVID 19 i dalje traje i da je vakcinacija građana u toku, mi smo odredili, po protokolu koje nam je naložilo ministarstvo, da se vakcinacija vrši u Laznici. U početku su građani mogli za vakcinaciju da se prijave i telefonom i preko portala E-uprave, a od pre nekoliko dana građani moraju da se prijave preko E-uprave. Obzirom da mi imamo dosta starijih građana koji  ne umeju da popune upitnik, niti da upravljaju novom tehnologijom, Opština poziva sve građane koji žele da se prijave za vakcinaciju preko portala E-uprava, da se obrate na centralu Opštinske uprave i služba zadužena za to, popuniće elektronski upitnik umesto njih. Ono što je potrebno od podataka prilikom prijave, jeste ime i prezime, matični broj, e-mail, ukoliko imaju, i broj telefona na koji ćemo ih obavestiti o terminu vakcinacije“, istakao je Predrag Ivković, zameni predsednika opštine Žagubica.

 

Prema poslednjim podacima ZZJZ Požarevac od početka epidemije u opsštini Žagubica, zabeleženo je ukupno 247 slučajeva zaraze Korona virusom, a iz Doma zdravlja Žagubica kažu da se trenutno vakcinacija obavlja Sinofarm vakcinom i da je do sada vakcinisan veliki broj mahom starijih građana  opštine Žagubica.

Izvor: zagubica.rs