Udruženje građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova i udruženje „Milutin Milanković“ iz Beograda raspisuju konkurs za izradu portreta velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića.
„Životni ciklusi Milankovića“  Milanković kao đak, inzenjer, kao klimatolog, kao astronom i kao popularizator nauke inspirisaće umetnike iz čitave Srbije da naslikaju portrete koji će činiti stalnu postavku Doma kulture u Rabrovu i Osnovne škole „Milutin Milanković“ u Rabrovu.
Autori projekta „Milanković“ su Zoran Kuzmanović, dugogodišnji aktivista na polju kulture i Dragan Despot Đorđević, književnik
Inicijalna kapisla za ovaj projekat je pretpostavka da je delo velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića nedovoljno poznato široj javnosti.
Portreti se mogu raditi u različitim slikarskim tehnikama. Svi zainteresovani trebalo bi da prijave učešće u konkursu na mejl ug.zankastokic@gmal.com .
Komisija za odabir i selekciju radova radiće u sastavu: Bojan Veljković, msc primenjeni umetnik-slikar, Kristina Ivić, msc primenjeni umetnik – vajarka i Jovana Radenković, msc klasične filologije.
Rok za slanje radova je 15.septembar 2022. a neophodno je gotove portrete poslati na poštansku adresu: Zoran Kuzmanović, 12254 Rabrovo.