U okviru godišnjeg plana, Institut za transfuziju krvi Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Žagubica, organizuje letnju Akciju dobrovoljnog davanja krvi u Krepoljinu, u utorak, 07. jula.

Foto: zagubica.org.rs

Akcija će se održati u transfuziomobilu koji će biti postavljen u centru naselja u vremenu od 9-14 sati.

Nemanja Džodić, je ispred Instituta za Transfuziju krvi Srbije, pozvao sve prvenstveno zdrave, punoletne građane opštine Žagubica da se odazovu akciji, i posebno naglasio da je pored ostalih, deficit krvnih grupa A+, 0+ i B+, te se pozivaju i prvenstveno davaoci koji imaju ovu krvnu grupu, a u mogućnosti su da se odazovu i tako nekome pomognu u ovoj trenutno, veoma teškoj, epidemiološkoj situaciji.

Dejan Nikolić, sekretar Crvenog Krsta Žagubica, istakao je da se i ova akcija, kao i brojne prethodne organizuje u saradnji sa lokalom samoupavom i posebno se osvrnuo na značaj samog davalaštva u trenutnim uslovima i okolnostima.

Sva zaštitna sredstva su obezbeđena i ovog puta, a svaki davalac dobiće zaštitnu masku i rukavice, tako da se i ovoj akciji pristupa odgovorno kako bi građani koji daju krv maksimalno bili zaštićeni od potencijalne zaraze, trenutno aktuelnog virusa COVID 19.

Izvor: zagubica.org.rs