Anđelina Džoli je lepa, zavodljiva, seksipilna – osoba izuzetnog životnog stila koja otvoreno govori o bolnom detinjstvu, odrastanju, o burnim vezama sa muškarcima i ženama, ličnim fantazijama, problemima sa zdravljem, nervnim slomovima i izazovima biseksualnosti. Dobitnica Oskara, tri Zlatna globusa, ambasador dobre volje pri UN i majka troje dece.

Foto: Vikipedija

Anđelina Džoli Vojt, rođena 4. juna 1975. godine, američka je filmska i televizijska glumica, reditelj, manekenka i ambasador dobre volje Visokog komesarijata UN za izbeglice.

Proslavila se krajem 90-ih godina 20. veka glumeći Laru Kroft, junakinju istoimenog akcionog filma. Početkom 2000-ih obeležila ju je veza i brak sa glumcem Bredom Pitom. Uz Dženifer Lorens i Sandru Bulok, uspela je da održi status najplaćenijih i najuticajnih glumica na svetu.

Dobitnica je tri nagrade Zlatni globus, dve nagrade američkog Udruženja filmskih glumaca i jednog Oskara za najbolju sporednu ulogu – u filmu Neprilagođena. Poznata je po radu sa izbeglicama preko Ujedinjenih nacija, aktivna je u borbi protiv nasilja nad ženama i zalaže se legalizaciju istopolnih brakova.